Gjenklang – en førjulsvandring

I 2020 blir Julebyen Kristiansand en opplevelse helt utenom det vanlige. Dette helt spesielle året har gjort at mange av de tradisjonelle aktivitetene er avlyst, og Cultiva gikk derfor ut, i samarbeid med Kvadraturforeningen, og etterlyste nye, alternative opplevelser til årets Juleby. 

GJENKLANG – EN FØRJULSVANDRING er en audioguidet julefortelling som tar deg med på en reise gjennom Kristiansand sentrum, og som til slutt ender opp i hjertet av byen, på Torvet. Ved å ta i bruk teknologiens muligheter og snu korona-situasjonens begrensninger til noe positivt, ønsker vi å stimulere og kanskje utfordre den enkeltes fantasi. Gjennom fokusert oppmerksomhet mot steder og ting man normalt ofte ellers tar for gitt, vil en tur rundt i byen gi muligheten til å se det kvadraturen har å by på med nye øyne, og samtidig kjenne på magien som følger med julen. 

En eldre kvinne tar oss med tilbake til tiden da hun var ung i Kristiansand. Hun leder oss gjennom byens gater, og forteller om en helt spesiell jul fra da hun var ung. På veien trekkes man inn i kvinnens tilbakeblikk når historiene og situasjonene hun forteller begynner å utspille seg ved hjelp av stemmene til de ulike personene hun mimrer og snakker om. 


Forestillingen er tilgjengelig på www.gjenklang-krs.no, og kan spilles av og oppleves fra din mobiltelefon når som helst fra 1. desember og frem til jul. Start fra hjørnet av Håndverkeren, midt i Kvadraturen.