Kjøkkenheisen

I februar reiser Jon Erik hjem til Kristiansand for å spille rollen Gus i Harold Pinters absurde komedie Kjøkkenheisen. I tillegg til å stå på scenen produserer han forestillingen med sin kollega André Lassemo. Sammen driver de teaterkompaniet Kanon Produksjon, som i 2019 produserte Terroristene på Kristiansand Kanonmuseum, og samproduserte Jul på Wøyen i Bærum. I samarbeid med Teateret i Kristiansand, har Kanon Produksjon nå gleden av å presentere sin første forestilling for 2020.

Leiemorderne Ben og Gus venter på nærmere instrukser i kjellerlokalet til en forlatt restaurant. De snakker om fotball, tekoking, avisnyheter og en chipspose. Hverdagslige ting. Ganske absurd med tanke på at de har pistolene klare. Men hvem skal de rettes mot? Og hvorfor får de ikke instrukser? Nervøsiteten stiger. Når merkelige beskjeder begynner å komme ovenfra, klarer de ikke lenger å kontrollere frykten for at noe er galt. Hvem er ovenpå? Hvorfor kommer ikke offeret? Og hva i all verden er Macaroni Pastitsio?

Kjøkkenheisen er en humoristisk, mørk og absurd forestilling. Vi møter to svært gjenkjennbare karakterer med ulik bakgrunn og holdning til situasjonen de befinner seg i. Gus, den uerfarne, er åpen og søkende, mens Ben, sjefen av de to, med noe mer erfaring, er innesluttet. Ben er ikke mottakelig for Gus´ tanker og spørsmål, og har mesteparten av skylden i at dialogen dem i mellom består mer av å snakke til den andre, enn med hverandre.