Vorbereitet

Vi er i 2021. Gjennom lydanlegget hører vi stemmen til en 103 år gammel kvinne. Den er klar og klok, fylt med overskudd og humør. Oslo skulle bombes. Brått skrus tiden tilbake.

Det er april 1940. Den tyske Kriegsmarine klargjør sine skip for noe stort. Europa er i høyspenn og spør seg hvor denne flåten vil sette kurs. I Norge spørres det derimot om vaktholdet kan reduseres av hensyn til jordbruket. På et kystfort et sted i Norge møter vi et underbemannet b-lag av norsk sikkerhet.

I VORBEREITET settes søkelyset på forberedelsene som ble gjort før okkupasjonen av Norge 9.april 1940. For hvor godt forberedt var vi egentlig? Med et dypdykk i Norges historie skal de medvirkende fortelle en viktig historie, presentert gjennom dans og fysisk teater. Historien skildrer hva som skjedde i tiden før Norge ble okkupert, da forberedelsene til okkupasjonen ble kraftig nedprioritert, og hvilke konsekvenser dette fikk.

Forestillingen tar opp både viktige og alvorlige situasjoner, og belyser det i en hårfin balanse mellom alvor og humor.

Jon Erik har i denne produksjonen bidratt som co-produsent, på vegne av Kanon Produksjon, sammen med Britt Årnes i Kompani Årnes. Årnes deler scenen med Mikkel Are Olsenlund, Jan Nicolai Wesnes og Malene Aarseth. Richard Olsen er med som både dramatikker og regissør, mens Victor Phillipson har lys- og lyddesign.