Jul på Wøyen

Jul på Wøyen

av Madeleine F. Røseth og Jon Erik Myre

Samproduksjon: Kanon Produksjon og Teater Uttafor
Urpremiere: 2. desember, 2019
Øvrige forestillinger: 4, 5, 12, 13 og 14 desember
Samarbeid: Wøyen gård
Varighet: 50 minutter

JUL PÅ WØYEN er en forestilling for hele familien som ble spilt på Wøyen Gård i desember 2019. Forestillingen spinner videre på sommerspelet “Kampen om Wøyengutta”, skrevet av Christin Grillstad Prøis, og faktiske juleeventyr skrevet av Bestyrer Hermanrud som drev guttehjemmet fra før krigen og frem til 50-tallet. Det vil bli gjensyn med karakterer og musikk fra sommerens forestilling som mottok strålende tilbakemeldinger fra aviser, publikum og tidligere barnehjemsgutter.

Året er 1950 og det er selveste julaften på Wøyen guttehjem i Bærum. Både barn og voksne er med på å forberede den store dagen, men merkelige ting har begynt å skje. Er det noen på gården som ønsker å ødelegge julefeiringen? Hvem kan det være, og hvordan skal guttene redde julen?

Midt i julekaoset står en av guttene og venter på å bli hentet hjem til jul, en ventetid som kan vise seg å bli lang. JUL PÅ WØYEN er på den ene siden et julemysterium, og den andre, en historie om utenforskap og ensomhet i julen. Julen er for mange en tid for samvær med familien, en tid hvor en mor, far, søster eller bror kanskje føles ekstra viktig å ha. Men for disse barnehjemsguttene ble påminnelsen om å ikke ha mor eller far i nærheten, eller i det hele tatt, bare enda sterkere?

Dette er en morsom, spennende og rørende historie om guttene og menneskene på Wøyen gård julen i 1950