URPREMIERE PÅ ET SKIKKELIG SPETAKKEL

7. juni inntar Kanon Produksjon Sørlandets storstue, nemlig teatersalen i Kilden teater og konserthus, når den rykende ferske komedien SPETAKKEL, skrevet av Jon Erik, står på plakaten! Martin Næss Hald står for regien, og Jon Erik spiller rollen som den pretensiøse regissøren David. Sammen med ham på scenen står André Lassemo som teaterets tekniker Kåre, Miriam Myrthel Pedersen som produsenten Henriette, og Fredrik Landmark som dramalæreren som har med seg klassen sin på utplassering på teateret. Elevene vil bli spilt av lokale ungdommer fra Kristiansand.

I SPETAKKEL står skjebnen til det lokale teateret på spill. I håp om å redde sin kjære arbeidsplass, har produsenten Henriette, en travel og optimistisk sjel, hyret den anerkjente regissøren David i håp om å trekke publikum tilbake til teateret, uvitende om innholdet i den kommende produksjonen. Troen på at teateret vil blomstre med den kjente kunstneren ved roret er stor, men utfordringene blir tydelige når regissørens visjon viser seg å være uklar, spesielt med sesonglanseringen bare timer unna. Kåre, en av husets teknikere, blir en usannsynlig helt og en nødvendig nøkkelperson i regissørens kreative kaos. Hans innsikt i både teateret og «folk flest», i tillegg til hans praktiske ferdigheter, blir avgjørende for å realisere visjonen, selv om han ikke helt forstår hva den innebærer. I kjølvannet av kaoset, der kunstneriske ambisjoner kolliderer med virkeligheten, må disse tre karakterene finne en måte å balansere sine ulikheter for å sammen redde teaterets fremtid.

Forestillingen setter lupen på teater- og kulturbransjen, på publikum og “folk flest”, og på samfunnet vi lever i. Forestillingen blir produsert av Kanon Produksjon, har en varighet på 90 minutter, og får sin urpremiere i Teatersalen i Kilden, i samarbeid med Kilden Kultur.

Kjøp billetter her.
Les mer om forestillingen her.