Det heldige skipet – en krigsseilerhistorie

I september er Kanon Produksjon tilbake i Kristiansand, denne gangen med en urpremiere. Det heldige skipet tar for seg et år om bord på handelsskipet D/S Hestmanden, akkurat idet andre verdenskrig treffer Norge. Forestillingen er en samproduksjon med Norsk Krigsseilermuseum v/Vest-Agder-museet og spilles under dekk på Hestmanden.

2. verdenskrig er i full gang. Den norske handelsflåten blir brikker i en total krig, og norske sjøfolk står brått midt i kampens hete, enten de selv vil det eller ei. Vår historie begynner når beskjeden om at tyskerne har inntatt Norge nettopp har nådd mannskapet. Vi følger karakterene Ingvald og Oskar, to svogere som arbeider om bord på D/S Hestmanden. Deres reise, situasjonene skipet og dets mannskap havner i, og svogernes hjemkomst, presenteres gjennom møter dem i mellom, bokstavelig talt mellom slagene.

Forestillingen er skrevet og spilt av Jon Erik og André Lassemo, og er regissert av Åsmund-Brede Eike. Jon Erik har også komponert og arrangert musikken til forestillingen, som delvis er innspilt i Ungarn med The Budapest Scoring Orchestra.

I oktober skal forestillingen spilles for ungdomsskoleelever i Kristiansand, gjennom Den kulturelle skolesekken.