Krigsseilere på turné

22. juni har Det heldige skipet ny-premiere i Kristiansand, og spilles denne og påfølgende helg på Bredalsholmen på Andøya.

I juli og august skal D/S Hestmanden – Norsk Krigsseilermuseum på seilas, og forestillingen blir med på ferden.
Skipet skal besøke Langesund, Horten og Moss, før skipet blir liggende i Oslo i nesten to uker. På returen i august besøkes Risør og Sandefjord, og til slutt Mandal. Forestillingen spilles i samtlige havner.

Turnérute:

Langesund: 7.-8. juli
Horten: 10.-12. juli
Moss: 14.-16. juli
Oslo: 19.-23. og 27.-30. juli
Risør: 2.-3. august
Sandefjord: 5.-6. august
Mandal: 9.-12. august

Litt om handlingen:
2. verdenskrig er i full gang. Den norske handelsflåten blir brikker i en total krig, og norske sjøfolk står brått midt i kampens hete, enten de selv vil det eller ei. Vår historie begynner når beskjeden om at tyskerne har inntatt Norge nettopp har nådd mannskapet. Vi følger karakterene Ingvald og Oskar, to svogere som arbeider om bord på D/S Hestmanden. Deres reise, situasjonene skipet og dets mannskap havner i, og svogernes hjemkomst, presenteres gjennom møter dem i mellom, bokstavelig talt mellom slagene.

Jon Erik er både skuespiller og komponist for forestillingen, og har også skrevet manuset sammen med André Lassemo. Forestillingen er regissert av Åsmund-Brede Eike.